Monday, June 28, 2010

Thanks to Warkah untuk Bonda

Terima kasih sekali lagi buat sahabat blog yang telah memilih blog saya yang tak seberapa ni untuk menerima anugerah A+....(ulang balik...A+ tu....) heheheee..... seronok bila ada anugerah2 mcm gini....memang tersuntik semangat agar blog milikku ni tidak dipenuhi dengan sesawang atau taik2 tikus or telur cicak... Apapepun...aku kena penuhi syaratnya untuk menjawab 2 soalan cepu mas..



What do you feel to know that u get this award? 
  • i don't believe it!
  •   Oh..again...from a same person???hehe 
  • motivated
  • happy
  • lucky

Wednesday, June 23, 2010

Gambar menarik

They are twin

So sweet


Koboi

3rd place (individual)

Sunday, June 13, 2010

Terharu dapat award,,,, !!!sob..sob...


1st Award..
Kategori : Beautiful award

Ucapan :

"Sebenarnya saya xsangka bleh dapat anugerah ni. Cantik ke blog saya?haha...itu yg muncul dalam fikiran saya.Terima kasih kepada pemberi award ni kerana telah menyenaraikan 15 orang yang layak untuk manerima award. Sesungguhnya inilah  kali pertama saya dapat award walaupun penulisan dan dekorasi blog belum begitu mantap untuk menerima sebarang award. Apapepun, cantik itu subjektif ok! Terpulang pada penilainya...heheh."


2nd award
Kategori : Anugerah sahabat blog paling glamour 2010
Daripada : Dylaqistina

 Ucapan :

"Terima kasih juga pada sahabat blog, dylaqistina di atas penganugerahan ni... Anugerah ni diberi kerana saya merupakan salah seorang pembaca setia blog WARKAH UNTUK BONDA dan yang paling penting bagi pemberi anugerah, saya adalah sahabat blog paling GLAMOURrrr...jangan marah..haha."

Friday, June 11, 2010

Re: Wow... Hari ini dalam sejarah...


Ringkas saja utk post kali ni.. Hai la badan.. Khabar berita yang baik dimalam jumaat untuk diri aku ni....Rupa-rupanya semasa membuat pengiraan untuk mengetahui jumlah pointer untuk result semester ini terdapat kesilapan...haish...bersemangat balik 'power ranger' dengan apa yang berlaku...Keputusan semester lepas xde lah jatuh menjunam seperti yang aku ceritakan paa post sebelum ni...cume jatuh tergelincir sedikit dari semester lepas... 2 kali salah kire...dan kali yang ketiga ni aku percaya dan pasti tiada kesilapan lagi kerana dah mengiranya berulang kali..haish...syukur sangat..dan bertambah semangatku untuk terus berjuang dan memperbaiki keputusan untuk semester depan!! Haiiiyyaaakkkk!!!!

Thursday, June 10, 2010

PETUA MENDAPAT PASANGAN


  
1. Semua orang ada jodoh atau pasangan yang menanti dan biasanya ia berada tidak jauh dari anda. Jarang orang bertemu dengan jodoh yang berada jauh darinya.

2. Jodoh itu ketentuan Allah dan kita wajib berusaha. Doa, usaha yang betul dan bersungguh-sungguh disertai dengan tawakkal, insyallah akan menemukan anda dengan pasangan anda.

3. Ramai orang masih belum bertemu jodoh kerana mudah patah semangat. Teruskan usaha sehingga anda bertemu jodoh.

4. Seimbangkan hidup anda dengan sempurna agar diri anda jadi seperti “magnet” yang menarik bakal pasangan anda kepada anda.

5. Daya tarikan yang sebenar berpusat di hati yang murni. Berusahalah untuk mencuci hati anda daripada semua perasaan yang negatif terhadap semua orang di dunia ini. 6. Agar mudah orang sayang, cuci hati dengan jaga ibadah, solat taubat, beristighfar, baca Al-Quran, maafkan orang lain, meminta maaf, bersedekah dan berfikiran positif.

7. Sayangi semua orang di sekitar anda dan anda akan menarik sayang terhadap anda. Jika anda membenci orang, ditakuti bakal pasangan anda akan membenci anda.

8. Orang yang sedang mencari pasangan harus sentiasa bersedia untuk bertemu dengan pasangannya pada bila-bila masa. Justeru, kita perlu sentiasa dalam keadaan yang paling menarik setiap masa. Tanggapan pertama adalah yang terpenting.

9. Untuk lelaki, tarikan pertama ialah pakaiannya. Untuk perempuan, wajah dan bentuk badan menjadi tarikan pertama. Sediakan diri untuk menawan bakal pasangan anda.

10. Buka hati dan minda anda untuk menerima cinta. Cinta boleh berputik pada bila-bila masa. Cinta mudah datang kepada mereka yang sentiasa bersedia untuk menerima cinta.

11. Cinta datang melalui mata lalu turun ke hati. Justeru, perhebatkan hubungan mata secara memandang bakal pasangan dengan penuh kasih sayang.

12. Kita boleh berkomunikasi melalui fikiran. Hantarlah kasih sayang dan hasrat murni anda terhadap pasangan dengan gelombang fikiran ini secara berterusan hingga berjaya.

13. Ramai yang terlepas peluang dan patah hati sebab lewat menyatakan hasrat kepada bakal pasangan. Perkara yang baik disegerakan (iaitu menyatakan perasaan anda kepada bakal pasangan).

14. Tidak salah untuk orang perempuan memulakan usaha untuk berkenalan. Orang lelaki akan sentiasa merasakan mereka yang memulakan perkenalan walaupun sebenarnya orang perempuan yang mulakan.

15. Berkomunikasi dengan mesra dan bersemangat menggunakan lidah, mata, hati dan bahasa badan. Elakkan bercakap sambil lewa atau kurang sopan terhadap bakal pasangan.

16. Berbual dengan pasangan mengenai apa yang dia suka. Beri tumpuan kepada minat dan perasaannya. Elakkan sibuk memberi tumpuan kepada diri sendiri.

17. Layan bakal pasangan dengan mesra seperti kawan lama walaupun baru berkenalan. Bentuk suasana keintiman dengan segera agar bakal pasangan rasa selesa.

18. Makin mudah kita menceritakan hal peribadi yang munasabah kepada bakal pasangan, semakin mudah dia menceritakan hal dirinya kepada kita.

19. Berdoa dan latih diri agar kita pandai mendampingi orang lain dan seronok untuk didampingi oleh orang lain. Buang perangai yang menyebabkan orang benci kepada kita.

20. Beri sayang untuk mendapat sayang. Orang yang masih ada perasaan benci terhadap sebarang orang boleh menyebabkan bakal pasangan benci atau tidak tertarik kepada kita. Justeru buang semua benci.

21. Untuk wanita, jangan jual mahal terhadap bakal pasangan. Tetapi, nyatakan dengan hikmah kepadanya yang anda amat sukar untuk berkenalan dengan lelaki lain.

22. Kebanyakan lelaki mudah tertarik kepada perempuan yang simple, tidak materialistik, mudah berterima kasih dan redha dengan setiap pemberian lelaki tersebut.

23. Orang perempuan mudah tertarik kepada lelaki yang memberi perhatian, penghargaan dan penghormatan kepada mereka. Justeru, orang lelaki janganlah terlalu jimat atau kedekut.

24. Orang lelaki perlu belajar mengenal kerenah orang perempuan. perasaan, pemikiran, kehendak, keperluan, kesukaan dan kebenciannya.

25. Elakkan memberi tumpuan kepada kelemahan dan kesilapan kecil yang ada pada bakal pasangan. Jangan sesekali mengutuk atau memalukan bakal pasangan.

26. Senyuman ikhlas, wajah yang menawan dan bahasa badan yang penuh kemesraan akan menambat lelaki terhadap wanita.

27. Orang mudah tertawan kepada bakal pasangan yang ada persamaan dan ada perbezaan sifat, tindakan dan minat. Terlalu banyak persamaan membosankan. Banyak sangat perbezaan menyesakkan.

28. Orang mudah tertarik kepada bakal pasangan yang ada sikap dan sifat yang saling mengimbangi dan melengkapkan sikap dan sifatnya.

29. Walaupun belum kenal rapat dengan bakal pasangan, nyatakan yang anda sering merasa atau berfikir seperti yang dia rasa atau fikir. Keserasian adalah tarikan.

30. Perempuan membentuk hubungan dengan berbual dan bercakap. Lelaki bentuk hubungan dengan melakukan sesuatu kegiatan secara bersama.

31. Orang mudah tertawan kepada bakal pasangan yang mempunyai persamaan daripada berbagai segi seperti kefahaman politik, aktiviti keagamaan, sikap terhadap harta, wang dan hobi.

32. Dua orang yang amat banyak perbezaan boleh serasi antara satu sama lain jika mempunyai satu atau dua persamaan yang mendalam seperti suka kepada kucing, suka melancong atau suka ramai anak.

33. Tindakan yang serentak akan menarik bakal pasangan terhadap anda. Contohnya, serentak berpaling, serentak angkat gelas, serentak berdiri, serentak nak ke tandas.

34. Tawan hati bakal pasangan dengan pamerkan emosi yang sama terhadap sesuatu kejadian atau peristiwa – sama-sama gembira, sedih, terperanjat, benci, simpati dan sebagainya.

35. Dua insan mudah serasi jika mempunyai pentafsiran yang sama mengenai hubungan – tahap keakraban, kebebasan, kebergantungan, pemberian, pengorbanan dan sebagainya.

36. Kenalpasti ciri-ciri yang disukai oleh bakal pasangan anda. Bentuk ciri-ciri yang disukai oleh bakal pasangan anda. Bentuk ciri-ciri ini dalam diri anda dan pamerkan kepadanya yang anda mempunyai ciri-ciri tersebut.

37. Semua orang mencari cinta sejati tanpa syarat. Bakal pasangan anda akan tertarik kepada anda jika anda mengasihinya bukan kerana wajah, harta, keturunan atau glamornya.

38. Bakal pasangan akan tertawan kepada anda jika anda dapat bantu mengukuhkan imej dirinya, rangsang semangatnya dan pupuk keyakinan dirinya.

39. Keikhlasan amat penting dalam memuji atau memotivasi bakal pasangan. Jika kita didapati bohong, dia akan terus menjauhkan diri daripada kita.

40. Pujian yang berhikmah dan ikhlas bertindak sebagai magnet yang menarik anda kepada bakal pasangan. Pujian daripada kawan baru lebih bermakna dan berkesan berbanding pujian daripada kawan lama.

41. Ulang sebut perkataan, ayat atau slogan yang digemari bakal pasangan anda. Ini menyebabkan dia rasa istimewa dan dihargai dan akan tertawan kepada anda.

42. Kenalpasti keistimewaan bakal pasangan anda yang orang lain tidak nampak. Sampaikan kehebatan ini dengan bersemangat dan dia akan mudah tertawan kepada anda.

43. Untuk bakal pasangan yang popular dan sering dipuji , cari pujian yang original untuk menambat hatinya. Untuk orang yang tidak popular, sebarang pujian amat dialukan dan dihargai.

44. Beri penghargaan serta merta kepada setiap pencapaian atau kejayaan bakal pasangan. Ini membelai dan melembutkan hatinya terhadap anda.

45. Jika bakal pasangan memuji anda, pamerkan keseronokan anda dengan senyuman dan ucapan terima kasih dan bersyukur. Dia akan rasa dihargai.

46. Cari keunikan, kelucuan atau ‘kegilaan’ bakal pasangan anda. Nyatakan yang anda suka kepadanya sebab keunikan tersebut. Ini buat dia rasa istimewa.

47. Ramai pasangan sengsara bila isteri terlalu cantik atau suami terlalu handsome. Justeru, cari bakal pasangan yang setara dan sepadan dengan kita.

48. Orang yang merasa dirinya hodoh sukar untuk mendapat pasangan. Carilah kecantikan yang ada pada anda dan bentuk keyakinan diri. Hati yang suci dan keyakinan yang tinggi menyerlahkan kecantikan anda.

49. Wanita mudah tertawan kepada lelaki yang gentleman – bersopan santun, suka membantu, menghormati wanita, berani dan yakin diri.

50. Untuk jadi lebih menawan, berterusan belajar, perbaiki perangai dan peribadi, baiki kemahiran komunikasi, murnikan hati, pemaaf dan sentiasa bersangka baik.

51. Lelaki harus mempamerkan sifat kelelakiannya di samping memasukkan sifat perempuan dalam dirinya seperti lebih prihatin, memahami emosi , timbang rasa, dan gunakan gerak batin.

52. Perempuan harus mempamerkan sifat kewanitaan disamping menghayati sifat lelaki seperti minat dalam politik, sukan, memancing, dan aktiviti macho yang lain. Bertindak bijak tapi, jangan terlalu bijak.

53. Untuk menambat hati wanita, kerap bertanya tentang perasaannya, aktiviti yang dijalankannya, kegemarannya, kebenciannya atau sebarang perkara yang berkaitan dengan emosi.

54. Sebelum benar-benar rapat, orang perempuan harus elakkan diri dari bertanya bakal pasangan mengenai perasaannya mengenai sesuatu perkara, peristiwa atau situasi.

55. Orang lelaki amat pantang bila bakal pasangan menempelak atau menunjukkan kesilapan atau kebodohan lelaki tersebut. Ini cara terbaik memutuskan hubungan.

56. Orang perempuan mudah tertawan kepada lelaki yang boleh mengaku salah, meminta maaf, meminta bantuan, bertolak ansur, pandai mendengar, bersabar dan lemah lembut terhadap wanita.

57. Bila bercakap dengan lelaki, orang perempuan harus fokus kepada fakta dan sampaikan secara ringkas. Penjelasan yang berjela-jela dan memasukkan unsur perasaan akan membunuh minat lelaki terhadapnya.

58. Jika orang perempuan marah, pujuklah dengan kasih sayang. Tanya kenapa dia marah, dengari dengan teliti dan jangan komen atau cuba beri nasihat. Orang perempuan mudah sayang pada lelaki yang pandai mendengar dan sensitif kepada perasaannya.

59. Jika lelaki marah, jangan sibuk nak tanya kenapa dia marah. Pamerkan kasih sayang dan bentuk suasana yang tenang. Doakan dia dan beri masa untuk dia merawat dirinya sendiri.

60. Fahami bahawa orang lelaki bercakap secara terus terang, ringkas dan objektif. Orang perempuan sering bercakap secara berlapik, terperinci dan banyak yang tersirat.


Sumber : Dato' Dr. Fadzilah Kamsah

Wow...Hari ini dalam sejarah...

          Ape yang menarik sangat sampai ada perkataan "Wow" pada title aku tuh...Haha..semestinya result untuk semester ini sudah keluar walaupun belum secara rasminya... Ada orang kata xsemestinya result yg xofficial ni adalah tepat...Tapi firasat aku mengatakan ni lah result yang sama akan keluar secara rasminya untuk aku nanti... Result yang aku terima ni adalah hasil dari usaha dan kerahan tenaga yang ada dalam badan ni walaupun lemau sepanjang berada di semester 6. Banyak dugaan dan cabaran semasa berada pada semsester ni...semakin naik semester, semakin banyak dugaannya... Dan selalunya jangkaan aku adalah tepat menerusi apa yang telah aku lakukan..(Bukan nak berlagak tp itulah kenyataan). Well nak dipendekkan cerita... 
          Hari ini dalam sejarah apabila dari semester 1 hingga 6 inilah kali pertama result aku jatuh menjunam! Aduh!!! Sakitnya....Kecewa tu memang ada cz aku target gred yang lebih baik tapi xdapat..Dari situ mulalah nak salahkan lecturer..Kadang2 lecturer juga mempengaruhi result kite...Dulu aku xpercaya..Tapi sejak 2 semester yang lepas aku percaya. Tp aku dah bleh predict ini semua akan berlaku. Pasti ada sahaja cemuhan atau kata-kata dibelakang yang aku dapat jangka selepas ini hasil dari pengalaman lepas..Tambahan lagi aku kini adalah seorang 'power ranger' yang berkeinginan melawan raksasa yang paling merbahaya dan pastinya mempunyai risiko yang lebih tinggi. Sebelum ni pun memang da jadi 'power ranger' tapi sejak semester lepas, aku ni 'power ranger' yang degil.Apapepun semangat untuk berjuang tidak akan berhenti setakat ni...Ini lah masanya untuk aku terus berjuang, mencari pengalaman hidup dan merasai kehidupan pada setiap bahagian roda yang sentiasa berputar. InsyaAllah dengan usaha dan izinNya aku akan bangkit dan menjadi lebih kuat untuk menghadapi semua ini...


        Last but not least : Hadapi dengan Senyuman :)

Wednesday, June 9, 2010

Its seem i got something to read here... n i got something to retype here

Its seem i got something to read here...

When i read at the beginning of the story i feeL interested because of the word that been use inside that attract me to read it just Like oLd time when my father read to me some exciting story such as Dik Cerdas or Tarzan.. The more i read your story the more it became interesting and i excited with the story tiLL it come at the haLf of the story, Like when i watch any scary movie from part 1 to 5 that aLways make peopLe Laugh and excited with the character espaciaLLy the scary ghost it seLf but different with your story that make me feeL something wrong and i try to find what make me feeL uncomfortable, but the more i read the more it became so compLicated and i started to dissatisfied your story and i feeL disappointed with your statement inside your story and make myself to finish your story with unnormaL feLLing Like an aLien coming to earth for the first time...I hope u wiLL think before u want to publish some story that may hurt some people and I hope u forgive what I have done to u that make u feeL unhappy or anything..This is the end of the story...

Sumber: alif fazally's blog..hehe

Monday, June 7, 2010

OWh...BOsannyerrr..

Apa nk buat pun aku xtaw la...td pun makan maggy sup je....Nak kemas rumah pun xde mood memandangkan kat luar rumah pekerja-pekerja  tengah sibuk dgn kerja2 pengubahsuaian rumah ni,..Nak minum air pun payah dah cz sinki n paip tempat isi air minuman dah kena cabut....aduh...Dah la bising bunyi gerudi2 tu...ok skang saya berada di mood yang tidak selesa...Nak tido..hmmmm...panas..cuaca skang bukan cam dulu...panas berkuap...Tunggu petang2 sikitla baru mengemas ape yg patot..Bosannn lah.....Aaarrr....haaish tak boleh jadi... Bila dalam keadaan camni mula fikiran nak terbang sana sini...kalau lah waktu cuti camni aku tengah bercuti kat mane2 kan best...TAk pun terlibat dengan SUKMA ke....Waaaa...that is the point...!!!Sebenarnya aku jeles tgk kawan2 yg join SUKMA...kalau boleh aku pun nak join..Tapi aku dah tak aktif menembak lagi..ISh...Aku belum puas dalam hidup ni..................................

Kumbang pilihan

Suami memainkan peranan yang penting dalam mengekalkan hubungan yang baik dengan isterinya sekali gus membentuk keluarga cemerlang. Antara kriteria yang perlu ada pada seorang suami ialah :
i.              Suami yang selalu mengerjakan perintah Allah SWT dan menjauhi laranganNya. Selalu menjaga hubungan dengan isterinya serta melaksanakan tanggungjawab sesuai dengan kemampuannya. Dia selalu berterus terang dengan isterinya. Jka mempunyai kekurang dia akan memberitahu isterinya.
ii.             Suami yang baik tidak menyembunyikan rahsia yang tidak disenangi isterinya. Apabila berkata-berkata dengan isterinya, dia akan berbicara dengan cara lembut dan bersopan-santun
iii.            Suami yang soleh selalu membimbing isterinya, menghiburkannnya, berbincang dengannya, menghargai pandangannya dan lain-lain
iv.           Suami yang mengganggap isterinya sebagai kekasih dan sahabat tidak mudah berasa cemburu. Mempunyai keyakinan dan menaruh kepercayaan terhadap isterinya.
v.            Suami yang bijaksana, iaitu suami yangg sanggup menjadi pemimpin rumah tangga.

Suami yang layak menjadi pemimpin sekurang-kurangnya mempunyai ciri-ciri berikut:
i.              Tubuh badan sempurna.
ii.             Sanggup melaksanakan tanggungjawab dengan kesempurnaan anggota. Ini bermaksud selagi dia mampu untuk memenuhi keperluan zahir dan batin
iii.            Akal fikiran yang sempurna untuk berfikiran positif.
iv.           Pengetahuan agama yang sempurna untuk membimbing ahli keluarganya mengamalkan ajaran agama sebagai panduan hidup.
v.            Membelanjakan sebahagian hartanya.
vi.           Mencari nafkah untuk menyara hidup ahli keluarganya.
Keperibadian suami yang menjadi impian setiap isteri:
i.              Penuh kerinduan dan kasih sayang
ii.             Mencintai
iii.            Gagah dan berakhlak mulia
iv.           Kaya dan bijaksana
v.            Memberikan cahaya kehidupan
vi.           Menegakkan kebenaran
vii.          Mulia disisi Allah SWT
Ciri-ciri suami teladan yang menjadi impian setiap isteri:
i.              Suami yang soleh yang sentiasa menjalankan perintah Allah
ii.             Suami yang tidak sanggup melihat isterinya meringankan perintah Allah SWT
iii.            Suami yang bersikap mahu memaafkan dan membetulkan kesalahan isteri
Ciri-ciri suami yang soleh ialah:
i.              Mentaati Allah Swt dan RasulNya dengan mengerjakan segala perintah dan menjauhi segala larangan.
ii.             Mendirikan rumahtangga semata-mata kerana Allah SWT
iii.            Melayani dan menasihati isteri dengan sebaik-baiknya
iv.           Sentiasa bertolak ansur dan tidak meminta seseuatu diluar kemampuan isteri
v.            Bersabar dan menghindari daripada memukul isteri dengan pukulan yang memudaratkan
vi.           Jangan mengeji isteri di hadapan orang lain ataupun memuji wanita lain di hadapan isteri
vii.          Bersabar dan menerima kelemahan isteri dengan hati terbuka
viii.         Mengelakkan daripada terlalu mengikut kemahuan isteri kerana ia menjejaskan imej dan prestasi suami sebagai pemimpin
ix.           Memberi nafkah kepada keluarga megikut kemampuan
x.            Menyediakan keperluan dan tempat tinggal yang selesa
xi.           Bertanggungjawab mendidik akhlak keluarganya
xii.          Sentiasa mengambil berat tentang keselamatan mereka
xiii.         Memberikan kasih sayang dan berkorban untuk kepentingan dan kebahagiaan bersama

Sumber : Artikel dalam buku

Sehari dari hari ini

Setelah berehat di rumah dan berada dalam keadaan mood tenang, kini tibalah masanya mood untuk aku berada dalam sedikit kepenatan . Aku dapat rasakan pelbagai dugaan dan cabaran yang bakal aku lalui selepas ini. Tak kira dari segi fizikal, mental dan emosi...Aku akan menyibukkan diri dengan tugas yang baru. Persoalannya mampukah aku? Persoalan ini timbul tanpa diduga memandangkan situasi aku sekarang ni... Tak taw la family dapat memahaminya atau tidak dan aku sebenarnya agak gusar dengan kekuatan yang ada bagi melaksanakan tanggungjawab itu. Hmmmm...Pasal perasaan, sedikit sebanyak akan mengganggu hidup aku jika tiada sokongan dan kefahaman dari pihak si dia..So, aku perlu kuatkan diri dan ambil keputusan utk tidak begitu serius memikirkan hal peribadi tu. Biarlah masa berjalan dan terus berjalan. Aku perlu beri tumpuan terhadap 2 perkara penting dalam hidup aku.... Yang satu tu, akan aku 'hold' buat seketika waktu. Itu yang terbaik...Pengorbanan....ya.. itu yg lebih tepat utk aku katakan Sehari dari hari ini....

Sunday, June 6, 2010

New Post..MASUM la pulok

Setelah berkurun tidak meng'update'kan blog..maka disaaat ini terpanggil untuk meng'update'kannya...banyak perkara yang berlaku tanpa dikongsi dan diceritakan dalam blog ni...Untuk kali ni, rasanya nk berkongsi tentang pengalaman aku masa melibatkan diri dengan sukan universiti/ MASUM...

Sebelum MASUM:
Kalau diikutkan hati, memang tak nak join dah..bukan ape player utk handball women xde...kawan-kawan aku yg join last year ramai yg xde...dan aku kurang yakin dengan player baru disebabkan player2 tersebut dicari dan diserapkan last minute....Tapi selain semangat kesukanan yang tinggi dan cintanya pada sukan bola baling, maka aku teruskan perjuanganku bersama orang2 baru disamping inginkan pakaian adidas yang diberi khas buat atlet UPM..(keh3)...serius, cantik baju kali ni...

Semasa 'centralise training':
Pada hari pertama dah kena bleep test...mmg confirm aku xdpt buat yang terbaik mcm 2tahun lepas..mane tak nya, cuti semester duduk rumah n xbuat apape...memang pancit cepat la time tu...buat ala kadar je la bleep test...paksa diri kang pengsan lak aku...Waktu petang bermula lah latihan bersama orang2 baru buat pertama kali nya....aku takde mood tapi gembira dapat keluarkan peluh...Dari hari pertama aku dah dapat ramalan yang team kali ni xdpt pergi jauh...macam2 berlaku dalam tempoh latihan seminggu...aku bukan nk bajet star... Tp kalau bleh aku memerlukan pasukan yang mantap utk terus mengharumkan nama universiti tercinta...Tp aku redha dgn kekuatan pasukan yang ada..nak salahkan mereka2 pun xboleh jugak...Bagi aku org yg bertanggungjawab adalah, manager.....Kenapa xcari player dari awal...pastu nk train dalam mase seminggu..How come???aiyooo...Disebabkan xcukup player, maka manager telah menarik 2org player softbol masum upm utk join handball....kesian betol....Geram tol aku.. dari aku 1st year suke cari player last minute...hmmmm

Semasa pertandingan:
USIM menjadi tuan rumah...1st opponent kami adalah uitm...hmmm mereka penganjur....mlm b4 game aku da mimpi yg team aku kalah...15-0 lak tu..so time game aku bermain dengan bersungguh2 menyebabkan mimpi itu tidak menjadi kenyataan wlupun team aku still kalah.. xpe, xheran..bagi can la kan...mase 1st year dulu uitm da kalah dgn upm tuk rebut tmpt ke-3...Last year pun uitm sampai suku akhir je...upm smpai semi final..so bg can la kan....yg xdisangka dgn UMT team aku kalah tipis...refree bias..!!! geram aku...tp akhirnye dgn USIM, kami menang...score yg last dari aku sungguh bergaya...i really like it!puas sgt dpt wat yg terbaik n score 3gol.....

Selepas pertandingan:
Teringat balik apa yg berlaku sepanjang masum kali ni..hari pertama bertolak, team handball upm berhenti makan di restoran mamak...aduh...aku xbleh terima bile aku kena mahal...rm8.50 nasi aku...ni sume gara2 kari kambing....abih aku dibahan(diejek) dgn dak2 laki n kwn2...mane xnyer, dak laki mkn pun xsame harga cm aku...cume sorang je yg saiz giant n makanan dia hampir sama dgn aku..oh no...
Lagi satu... kes pijak taik kucing..aduh malu giler time ni....lepas mkn malam dgn team handball upm..masing2 nak naik bas..aku dgn bangganya jalan bersama scandal aku la konon (chinese boy) n naik bas...tibe2 ada bau taik....siap scandal aku soh pakcik bas bukak lampu n setiap org yg naik bas check tapak kasut masing2....aku tgk seblah xde..so aku biar la n be confident aku xpijak..malang xberbau n bau tu cm kuat je kat aku...check la lg seblah..oHHHH TIDAAAAAAKKKKK...aku rupenyer....waaaaaaaaaaa....laju aku turun n kesat2 kasut kt rumput.....malu sgt bile kena ejek buat kali kedua....bising satu bas masa tu..aduh..jatuh standard aku...mmg time tu xleh nk cover cun dah..hahahaaa....igt lagi..ade yg ckap "syud ko duduk depan skali tapi kaki ko duduk luar eh!" memang kena bantai gelak r satu bas tu.....
haish..seronok kali ni....hubungan dengan kawan2 masum pun semakin rapat..rindu lak kt diowg..tahun depan klu bleh nk join lagi.....aku tak serik...