Wednesday, September 1, 2010

Gaya seorang 'Mak Chik'


Hari ni just nk share pengalaman aku sebagai seorang aunty.. Pada umur 23 tahun ni aku telah berpeluang untuk menjadi seorang mak cik buat pertama kalinya..begitu juga dengan adik beradikku yang lain..masing2 sudah layak bergelar seorang mak cik dan pakcik...Buat ayah dan ibuku pula gelaran atok dan opah untuk mereka. Sungguh teruja sebaik sahaja kelahiran seorang bayi perempuan di muka bumi ini hasil perkahwinan kakak sulungku dengan seorang jejaka Istanbul... Maklumlah, dah lame xde budak kicik @baby kt rumah ni..Kehadiran orang baru di rumahku sungguh bermakna...Kalau boleh nak merenung si kecil tu setiap masa.. Aku hanya dapat berjumpa dengannya seminggu sekali.. So setiap minggu jika aku pulang ke rumah, anak sedaraku pasti akan dapat kasih sayang  dari mak chik die ni.Tangisannya sungguh menyentuh hati..Kadang2 tangisannya bunyi mengada-ada...Tapi disebabkan dia masih baby, tangisan itu sgt comel bunyinya...Sayang sgt kt anak sedaraku..Terasa seperti anakku sendiri..Setiap minggu pasti nampak perubahan atau perkembangan pada si kecil ni...Semakin berisi... Berikut adalah antara pose menarik bersama si dia


Me and Baby Sena di Carefour.. Dia xsedarkan diri langsung dari awal, pertengahan dan akhir proses membeli-belah...Sampai rumah baru die terjaga n uweeeeekkkk..hehe..


Gaya Mak Chik nak mendodoikan si kecil..

Jalan-jalan n shopping  di Jusco...Gaya manja si kecil dengan Mak Chik dia yang cumil..hehehe.

5 comments:

Epal Hijau said...

hehe..dah boleh kawin syud!

ashutz said...

belum lagi..hehe..nk layan anak buah dulu..hehe

Q said...

gambar tu mcm org nak buang bayi pun ada, hahahha

sue@p.l.e.i.a.d.e.s said...

wah! so makcik lorh!!haha..

kaksue pun sowg jerk ank sdara.. sjak2 da bsr ni da pndai nak sepak2 mkcik die...haish!hehe

ashutz said...

Q: ish2.tu lah, dlm pemikiran Q asyik kes buang bayi je kan..sampai xdpt beza dah ..hahaha
K.su : HUish, dasyatnyer anak buah k.su