Monday, July 26, 2010

Merentas kampus


25 Julai 2010
Mungkin inilah pertama kalinya warga kolej kediamanku wajib utk pergi ke merentas kampus tidak kira pelajar baru dan lama... Notis wajib bersaiz A3 dikeluarkan. pada awalnya aku tertanya2...Mampukah warga kolej turun dan beri komitmen...Awal pagi pengumuman dibuat...7.50pg semua dikehendaki turun ke Balai Seni Budaya untuk bersiap sedia meyertai merentas kampus...Alangkah gembiranya apabila melihat kelibat warga yang ramai turun dengan berbaju kolej@baju Ultraman serta bersemangat untuk larian...Beratur mengambil nombor sampai xcukup....Kwn-kwn yg lain kelam-kabut menambah nombor demi warga kolej yang sungguh bersemangat. Terima kasih tak terhingga atas komitmen anda semua lebih-lebih lagi kepada senior... Aku pun turut serta berlari dengan penuh rasa nk kurus(hehe..kurus ke??) kerana sebelum ni xberpeluang utk menyertai aktiviti seperti ni..Pancit la jugak kerana berlari sejauh 5.3km...Konon-konon xnk jalan...Tapi serius...xlarat sgt dah dan akhirnya mengalah..hehe..Alhamdulillah sampai juga ke garisan penamat dan dapat kad ijau bernombor 46...jadi la kan walaupun xdpt tempat 20 yang terbaik n dapat hadiah..Itu je yang mampu..huhu...
               Walauapapepun untuk diri sendiri ,yang penting kepuasan berlari lebih kurang daripada 500 lebih peserta wanita yang ada. Habi sberlari  je aku mencari air...air...air...air...dan air.....At last telan air liur je la dulu...Terpaksa bertahan tanpa air...xcukup 1 botol..huhu...Tapi syukur..akhirnya smpai jugak air...Air kaler oren tu...order kat kafe lagi...MAsa air tu on the way nak sampai ke tempat kawan2 sekolej aku berteduh...Kolej lain bersuara "air....air....air..." sebab nmpak air kaler oren tu..haha...tgk je la ekh....air itu untuk kami..hihihi..Gembira sangat tgk warga yang terdiri dari kawan-kawanku sendiri yang berjaya tamatkan larian.. U all memang meletup...Ramai je...Meriah!!Best walaupun aku da penat sgt sebenarnya gara2 latihan bola jaring pd malam sebelum merentas kampus...Yes...berpeluang la aku untuk kurus dan fit..hahahha(confident je aku ni leh kurus..makan kuat gak)
                    Finally apa yg aku nk kongsikan adalah kemenangan yang telah sama-sama warga kolej kediamanku cipta...Apabila keputusan pemenang diumumkan, syukur sekali lagi kerana kategori wanita dan lelaki kita telah melompat lebih tinggi dan mendapat tempat yang baik dari sebelum2 ni..Tahniah n syabas..Maaf jika terdapat kekurangan sepanjang program ni..apalah daya untuk mengawal atau memuaskan hati semua orang..Namun, aku dan rakan2 lain akan memecah lemak dan tenaga untuk beri yang terbaik...Di samping itu..suka untuk aku berkongsi satu quote ni...aku da xingat sape yg cakap..tp yang pastinya aku dgr time aku masih aktif menjadi atlet di msn .Lebih kurang bunyinya mcm ni la 
" Jangan fikirkan apa yang akan negara sumbangkan kepada kita, tetapi fikirkan apa yang telah kita sumbangkan kepada negara"... Dengan itu..fikir-fikirkan... Peace no war..hehe

6 comments:

Azwandy Bin Muhamad said...

Salam... Tahniah ye exco sukan...
Tahniah ye KC...

Q said...

fuyyo baju otteromen tu.. huhuhuh

ashutz said...

En.Q: warga menggelarkan baju kolej tu baju otteromen..hehe..so ikot rentak selagi gelaran tu bunyinye hebat..hehe...
syud: "sok pakai baju kolej yang baru:
warga: "baju otteromen tu ke??"

paan sabri said...

dulu time sekolah semangat la nak lari2 nih. dok uni aku pon da malas.. hehe..

I*K*T*I*R*A*F said...

salam kak syud!

Nisah terjumpa blog kak syud! hahahahah,memang kiteorang pggl baju otromen pon! :P

najmi_paddy said...

hehe..last saye join merathon2 nie 3taun dulu..windu plak rasenye...
=)