Wednesday, December 29, 2010

Lalala...Kpm oh Bendahari

Hujung-hujung sem ni memang dah pokai.. Terpaksa lah menadah kasih minta simpati pada ibunda dan kakanda yang ada dirumah untuk menampung perbelanjaan harian... Hajat dihati mahu keluar hari ini untuk membeli apa yang patut. Biasiswa Kpm sudah masuk cuma perlu tunggu dari bendahari untuk masuk kan ke dalam akaun kami.. Jeles mendegar dari kawan yang duitnya sudah berada dalam akaun. Hari ini hari Rabu.. rumet ku kata yang juga pemegang biasiswa KPM, hari ni duit akan dimasukkan ke dalam akaun memandangkan sudah seminggu pihak KPM meyerahkan duit kepada Bendahari.

Bangun sahaja dari tidur, berkobar-kobar mengadap laptop dan online cimbclicks untuk tengok jumlah yg ada dalam akauan.. Alangkah sedihnyer apabila melihat jumlah yang ada hanyalah RM9.88. Banyak betul..haha..Akhirnya kami membuat panggilan ke bendahari.. Rumet pun bertanya kenapa x masuk lagi dalam akaun ?bila rumet beritahu dah seminggu masuk dan ada kawan yang dah dapat, dia mula tak pasti. Kemudian kedengaran kawan-kawan dari  bendahari bersuara.. " cakap je cek tak siap lagi.." Perh.. jahat nyer..huhu.. Sebelum ni, selepas KPM serahkan duit pada bendahari, 3 hari selepas itu duit dah masuk.. ni dah seminggu.macam ni, terpaksalah cancel hajat tadi dan mula lah buka bungkusan nesvita dan maggi tom yam untuk BRUNCH ( breakfast+lunch)... Waaaaa

3 comments:

Azwandy Bin Muhamad said...

salam...

Kesiannye... Bendahari UPM ke...? Bukan nak ckp apa la... Diorg tu mmg...Huhu... x nak ckp la... hihi....

fazally87 said...

maybe org yg uruskn duit korang tu ramai & staff yg rajin siapkn awaL & mana yg suke tangguh jadi La cm ni..x perLu La kamu nk marah2 org yg handLe benda ni..just bgtau baik2 pun da cukup..call byk kaLi pun x pe, tanye da siap ke cek tu n biLe nk masukkn..kn senang..

ashutz said...

fazally : saya ada marah2 ke? saya sedih ada la.. ape la kamu ni..xmemahami